Welkom Over Peatwells Links Contact
  View English version

Handsome By Peatwells   ° 2003   1,45m
Goedgekeurd bij de Belgische Rijpony


Handsome Oktober 2008
  Calipso van de Vondelhoeve     Nabor WSF     Nantano WSF  
  Nakone WSF  
  Kantje's Madonna NFP    Priory Prickle NFP  
  Kantje's Warrinette  
  Leandra     Oleander NFP     Kantje's Sjonny NFP  
  Betsie  
  Miller's Lotus     Broomy Dandy  
  Priory Lucky Charm  Finale BRP Jumping Mechelen 2008

Augustus 2008
BRP keuring 11 Oktober 2008

Tornooi Leest Juli 2008

Handsome 15 april 2007
Handsome stamt af van bloedlijnen die zich bewezen hebben in jumping en dressuur. Hij is zeer slim, hangt graag de deugniet uit en bezit heel wat persoonlijkheid. Hij is zo enorm enthousiast om te vertrekken naar de trainingen en om aan de slag te kunnen dat hij de hele weg naar de vrachtwagen al "dansend" aflegt. Hij weet ons steeds weer te verbazen door de snelheid waarmee hij nieuwe dingen leert. Hij heeft veel vertrouwen en is zelden bang. Ondanks zijn jonge leeftijd weet hij heel goed voor zichzelf en voor zijn jonge amazone te zorgen. Dit alles resulteert in Handsome die zich als een welgemanierde pony gedraagt tussen al de andere pony's van de ponyclub.

Wilt u pony's fokken die gemakkelijk te rijden zijn, elegant bewegen en er bovendien goed uitzien? Zou u graag een slimme en evenwichtig gebouwde pony hebben die het rijplezier van uw kind kan garanderen? Een pony die talent heeft zowel voor dressuur als voor springen?
Dan zou Handsome wel eens de geschikte hengst kunnen zijn voor uw fokmerrie!
  • Handsome By Peatwells werd het beste veulen en jeugdkampioen van de provincie Brabant in 2003. Op het nationaal veulenkampioensschap behaalde hij een derde plaats.

  • In 2004 werd hij beste BRP jaarling op de interprovinciale presentatiedagen te Sint-Niklaas.

  • Op 18 maart 2006 werd Handsome goedgekeurd als dekhengst bij de Belgische Rijpony. De nieuwe hengsten werden gemeten, getest op hun springcapaciteiten in vrijheid en aan de hand getoond op de harde en zachte bodem. Handsome deed op de hindernissen zijn afstamming alle eer aan en kreeg goede kritieken voor zijn rijponytype en uitstraling.
  • Op 1 april 2006 werd Handsome zadelmak gemaakt, hij leert snel, maakt goede vorderingen en werkt graag voor zijn ruiter.

  • Op 14 oktober 2006 moesten alle jonge hengsten die in maart werden goedgekeurd voorgesteld worden onder het zadel. Hierbij werden de drie gangen getoond onder een ruiter die jonger is dan 16. Handsome slaagde in deze zadelproef en blijft zodoende goedgekeurd voor het volgende dekseizoen.

  • Handsome By Peatwells behaalde met zijn amazone Kim Daneels een 2de plaats op de provinciale wedstrijd Bestgaande Rijpony. Ze namen eveneens deel aan de BRP finale in Mechelen en eindigden daar op een mooie 6de plaats

  • Bekijk zijn eerste nakomeling Lovely Charm By Peatwells, geboren op 18 mei 2007


Handsome videos

  • Video 30 December 2008: Handsome tijdens de BRP Finale in Mechelen

  • Video 14 Mei 2006: Handsome 1 maand zadelmak (23MB!)

  • Video van het vrijspringen tijdens de keuring in Maart 2006 (15,2MB!)


Handsome foto's

Handsome By Peatwells en Mieke Van Belle in actie tijdens de zadelproef
Handsome en Mieke tijdens hun eerste training De eerste sprongetjes...

   Handsomes uitstekende voorbeentechniek boven de sprong en zijn evenwichtige gangen zijn een familietrekje! Bekijk de foto's van zijn moeder en zijn zussen uit dezelfde moeder:   
De moeder van Handsome °1986 Pretty Lotus °1990 Cocky Cleo °1998
Erinys °2000 Kalandra (volle zus van Handsome) °2006 Handsome in 2003, veulenkampioenschap


Meer info over de afstamming van Handsome:

Leandra - NF °1986 1,46m

Leandra is een pony die het niet alleen van haar sportprestaties moest hebben, op de exterieurkeuringen was ze eveneens een te duchten concurrente. Hetzelfde geldt voor haar nakomelingen die talrijke overwinningen en mooie ereplaatsen wisten weg te kapen. Henk Schoone, auteur van het Nederlands New Forest hengstenboek, bevestigde dat Leandra stamt uit één van de beste merrielijnen van Noord-Nederland.
Lees meer over Leandra

Calipso van de Vondelhoeve - BRP °1998 1,46m

De combinatie van het waardevolle Nabor-bloed en een ijzersterke moederstam hebben geleid tot een top-produkt voor de fokkerij en de sport. Calipso heeft al van zich laten spreken en dat zal in de toekomst niet anders zijn.

Nabor - WSF °1985 1,36m

Nabor was goedgekeurd in België en Frankrijk. Zijn meest opmerkelijke prestaties waren een deelname aan de Europese Kampioenschappen in 1993 en een 5de plaats op het CSIP te Waterloo in 1994.

Nabor was een schoolvoorbeeld van reflexen en voorzichtigheid boven de sprong, een eigenschap die hij systematisch doorgaf aan zijn nakomelingen.

Nantano - WSF °1975 1,44m
fokker-eigenaar:Josef Volle, Duitsland
Moet hij nog voorgesteld worden, deze levende legende en de allergrootste van de Duitse rijpony's?

Zijn nageslacht omvat een imposant aantal goedgekeurde hengsten, waardevolle fokmerries en befaamde sportpony's.


In 2003 dekte Nantano op 28-jarige leeftijd nog 50 merries op natuurlijke wijze!

Oleander - NF °1977 1,36m

Oleander was in 1987 en 1988 reserve-kampioen van Nederland. De kleine maat in de Belgische Rijpony is doordrongen van zijn springbloed. De eigenaar van Oleander, Jan Kemkers, vertelde ons dat je met Oleander kon "praten".

Welkom  |  Links  |  Contact
Onze Paarden:   Braveheart by Peatwells  |  Peatwells Princess  |  Noisette By Caballeros  |  Wendolyne By Peatwells
Onze Pony's:   Bianca  |  Leandra  |  Priory Whitchazel  |  Rushmoor Charming  |  Handsome By Peatwells |  Sportpony's By Peatwells

The photographs on this site were made by Galop.be, Multilux, World Wide Digital, Studio Temps de Poses

   
Webdesign by Kristien Soetaerts
© 2006, Stal Peatwells, All rights reserved