Welkom Over Peatwells Links Contact

Noisette By Caballeros   ° 1990   1,62m


tornooi Geetbets
  Darco     Lugano van la Roche     Lugano I  
  Adlerflut  
  Ocoucha     Codex  
  Latoucha  
  Japelouppe     Lugano van la Roche     Lugano I  
  Adlerflut  
  Bradse vd Westkant d'87     Ticino I de Lauzelle  
  Quanchita  
Noisette werd in 1990 geboren in de stallen van Luc Ruant. In 1992 kwam ze als 2-jarige via stoeterij van de Heffinck bij ons terecht. Noisette is een dochter van springcrack Darco en zoals het een nakomeling van Darco betaamt, is Noisette geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Haar dominante karakter heeft ons reeds veel bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk krijg je met de juiste tactieken en een gezonde dosis overredingskracht ook alles van haar gedaan. Noisette is klein, maar ze kan super bewegen en na de geboorte van haar eerste veulen werd het duidelijk dat ze eveneens een excellente moeder is. Noisette heeft twee 2 nakomelingen: Wendolyne by Peatwells en Braveheart by Peatwells.

Wendolyne is een dochter van Littorio. Ze heeft in 2003 met succes deelgenomen aan de VLP cyclus voor vierjarigen onder het zadel van Koen Van Geite en eindigde daarbij 16de op 150 deelnemers.

Braveheart (Triomphe de Muze) heeft in 2006 deelgenomen aan de cyclus voor 5-jarigen. Dankzij zijn regelmatige prestaties verzekerde hij zich van een deelname aan het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden te Gesves. Deze krachtpatser presteerde sterk in Gesves onder zijn ruiter Marc Bellemans. Over beide kwalificatieproeven voor het Belgisch kampioenschap liet hij zich slechts op 1 springfout betrappen. Vier strafpunten in de finale weerhielden hem van de barrage.


Meer info over de afstamming van Noisette:

Noisette stamt uit een sterke moederlijn. Haar grootmoeder Bradse van de Westkant is geen onbekende:

Bradse vd Westkant
  • Credo de la Vie (Carnute) werd door Haras de la Vie gefokt en in 2002 voor 11.000 euro verkocht op de Belgian Warmblood Foal Auction in Evergem. Credo is een achterkleinzoon van de merrie Bradse van de Westkant. Credo werd het voorbije zomerseizoen als 4-jarige uitgebracht op de Belgische Nationale Cyclus voor Jonge Paarden en deed het uitstekend onder de regerende Belgische Kampioen Koen Vereecke. Hij nam 8 keer deel en bleef meteen 8 keer foutloos!
  • Urioso de Ravalinghien (Skippy II) is een kleinzoon van Bradse van de Westkant. Hij werd op de Fences veiling van november 2006 als 2-jarige verkocht naar Portugal voor 11.500 euro.
  • Jashin (Almhugel de Lauzelle) werd geboren uit de volle zus van Bradse van de Westkant. Deze ruin werd in 1989 verkocht op de veiling van Mechelen.

Credo de la Vie

Jashin

Darco-BWP   °1980  1.66m

Darco was in de internationale sport een fenomeen en hij groeide uit tot dé leverancier van sportpaarden: Otterongo, Parco, Padarco, Neron de la Tourelle, King Darco, Nustria vd Meijershoeve, Saffier van Merelsnest, ...

Bovendien stamt Darco uit de Atoucha-lijn die heel wat sportpaarden heeft geleverd die uitblonken door hardheid en werkwilligheid.

Welkom  |  Links  |  Contact
Onze Paarden:   Braveheart by Peatwells  |  Peatwells Princess  |  Noisette By Caballeros  |  Wendolyne By Peatwells
Onze Pony's:   Bianca  |  Leandra  |  Priory Whitchazel  |  Rushmoor Charming  |  Handsome By Peatwells |  Sportpony's By Peatwells

The photographs on this site were made by Galop.be, Multilux, World Wide Digital, Studio Temps de Poses

   
Webdesign by Kristien Soetaerts
© 2006, Stal Peatwells, All rights reserved